ERZURUM / PALANDÖKEN - Başöğretmen İlkokulu

May

ÖĞRETMEN-VELİ RANDEVULARI DİJİTAL ORTAMA TAŞINDI

Millî Eğitim Bakanlığınca,  velilerin okul müdürü ve öğretmen görüşmelerini dijital ortama taşıyan "okul randevu sistemi" hayata geçirildi.

Okul Randevu Sistemi ile birlikte veliler, öğretmen görüşmeleri için e-Devlet kullanıcı bilgileriyle okulların internet sitelerinden randevu alabilecek.

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in, birçok Batı ülkesinde uygulanan ve okul müdürü ile öğretmen üzerinde bir randevu sisteminin oluşturulması yönündeki açıklamasının ardından çalışmalara başlayan MEB Bilgi İşlem Genel Müdürlüğü, öğretmen-veli görüşmeleri için yeni bir dijital uygulama geliştirdi.

Yazılım uzmanlarınca geliştirilen ve kullanıma açılan "Okul randevu sistemi" ile veliler, okulda eğitim alan çocuklarının durumunu görüşmek istedikleri öğretmenle görüşme zamanını ayarlayabiliyor.

Öğretmenlerin boş zaman dilimlerine göre randevu alınıyor

Veli-randevu sistemi ile okul yöneticileri, öncelikle veli görüşmeleri için öğretmenlerin zaman açısından uygunluğunu belirliyor.

Veliler, okulun internet sitesi üzerinden e-devlet kullanıcı bilgileriyle sisteme giriş yapıyor. Sistemde, öğretmenlerin müsaitlik tablosundan boş olan zaman dilimleri için randevu talebinde bulunabiliyor.

Randevu alınacak haftadan önceki cuma günü öğle saatine kadar sistem açık tutulacak. Aynı gün öğleden sonra ise okul yönetimleri öğretmenlere randevu saatlerini bildirecek.

Veli, sistem üzerinden giriş yaptıktan sonra randevu talep edebildiği gibi aktif ve eski randevularını görebilecek ve günü gelmemiş randevusunu iptal edebilecek.

May

Okul Aile Birliğimizin geliri okulumuz yararına 2 ve 3. sınıflarımızın desteği ile düzenlemiş olduğu kermesimiz 17.05.2024 Cuma günü gerçekleşecek olup tüm velilerimizi kermesimize bekliyoruz.

Nis

Erzurum Gençlik Merkezi tarafından yapılan projede yer alan Pleneteryum Çadırı okulumuz bahçesinde bir gün süreyle konaklayarak, öğrencilerimizin uzay ile ilgili videolar izlemesi sağlanmıştır. Proje sorumlusu Fırat ve erhan beylere öğrencilerimize bu imkanı sağladıkları için teşekkür ediyoruz.

Mrt

Çanakkale Zaferinin 109. Yıldönümü ve Şehitlik Günü sebbeiyle düzenlemiş olduğumuz törenden görseller.

Mrt

Öğrencilerimizin Trafik kurallarını daha iyi pek,ştirmesi adına Erzurum Trafik Şube ile yaptığımız görüşme neticesinde okulumuza gelerek öğrencilerimize trafik kurallarını anlatan Polis Memuru arkadaşlara teşekkür ediyoruz.

Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferi Yıldönümü ve Şehitlik Günü sebebiyle öğrencilerimizde Vatan sevgisi, Milli ve Manevi Değerlerin pekişmesi adına  Erzurum Karskapı Şehitliğine 4. Sınıflarla 245 kişilik kafile ile ziyarette bulunup Fatihalar okuduk, dualar ettik. Rabbim tüm Şehitlerimizin Şehadetini kabul etsin.

Mrt

Milli ve manevi değerlerimizin pekişmesi, Vatanını seven  bir nesil yetiştirebilmek için gözünü kırpmadan "Vatan sana canım fedadır" diyerek, aziz şehitlerimizin hatırası önünde gazilerimizi ağırlamaktan onur duyduk.

Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Erzurum Şubesi Başkanı Recep AKGÜL ve Kıymetli Gazilerimize şükranlarımızı sunarız.

Mrt

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Erzurum Okul Sporları Halk Oyunları Yarışmalarında okulumuz Erzurum Bar Ekibi İlkokullar Arası Yarışmalarda 1. olmuşlardır.

Kurs Hocamız Burhan Beyi ve öğrenilerimizi kutluyoruz.

Ock

Palandöken Müftülüğü tarafından düzenlenen Filistin Konulu resim Yarışmasında 3. olan okulumuz 4/C Sınıfı öğrencimiz Hiranur ATALAY'ı tebrik ediyoruz.  Öğrencimiz ödülünü Efgan Ala Kültür Merkezinde düzenlenen törende aldı.

Ock

Okulumuz Çok Amaçlı Salonunda SEYRİ ALEM TİYATRO tiyatrolarınca sahnelenen "İBİŞİN SINAVI OKULDA" dlı tiyatro gösterisi okulumuz tüm öğrencileri tarafından ilgiyle izlendi.

Ara

Türk Milletinin özgürlük mücadelesinde, milli ve manevi cephenin güçlenmesinde büyük katkıları olan İstiklal Şairi, İstiklal Marşımızın yazarı Mehmet Akif ERSOY'u vefatının 87. yıldönümünde Rahmetle anıyoruz.

Ara

ÇEDES Projeleri kapsamında Bakanlıklar arası yapılan Protokolgereği Filistinli kardeşlerimize yardım adı altında yapmış olduğumuz Sosyal Sorumluluk Projemiz kapsamındaki iki kermesimizden toplamda 57.679 TL toplanmış olup para DİYANET VAKFI GENEL MERKEZİ HESABI'na aktarılmıştır. Emeği geçen herkesten ALLAH razı olsun.

Ara

Gitar ve Bağlama Kursu öğrencilerimiz Kurs öğretmenleri ile birlikte bugün,  görev yaptığı Batman'da Şehit edilen Müzik Öğretmeni Aybüke YALÇIN'ın beyaz perdeye uyarlanan hayatını konu alan"Aybüke: Öğretmen Oldum Ben" filmini izlemek için Forum AVM de bulunan sinemaya gittiler. Öğrencilerimize bu güzel filmi izleme imkanı sağlayan Bağlama ve Gitar hocalarımıza teşekkür ediyoruz.

Kas

“Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğiticiden yoksun bir millet, henüz millet adını almak istidadını kaybetmiş bir topluluktur.” Mustafa Kemal ATATÜRK

Başöğretmen İlkokulu olarak, Başöğretmenin izinde;  Cumhuriyetin bizden beklediği “ fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller ” yetiştirebilmek mücadelesi veren, bu yolda canla başla çalışan tüm öğretmenlerimizin ÖĞRETMENLE GÜNÜ'nü kutluyoruz.

Kas

Başöğretmen İlkokulu olarak Ölümünün 85. yıldönümünde Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ü andık.

Kabri Nur Mekanı Cennet olsun.